Przed nami wyjątkowe warsztaty online na żywo na platformie Zoom. Spotkanie poprowadzi mistrz ze studia kulinarnego CookUp. Weź udział w webinarze z ekspertem i poczuj się jak szef we własnej kuchni!

W menu:

aromatyczna pasta a'la puttanesca

z dużą ilością pomidorów, oliwkami, kaparami i anchois,

kremowe tiramisu

aromatyzowane kawą z kawałkami gorzkiej czekolady, mascarpone i biszkoptami według mistrzowskiego przepisu.

CookUp_kucharz_v2.png

Na przystawkę kilka słów o Mistrzu

Gospodarzem warsztatów będzie charyzmatyczny mistrz kuchni Michał Kępiński, który doświadczenie zdobywał m.in. w prestiżowych restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin (Koks na Wyspach Owczych, Maaemo w Oslo). Jako miłośnik i wybitny znawca procesu fermentacji, od kilku lat wydaje kolacje degustacyjne na Łotwie, których tematem jest właśnie fermentacja i dzikie rośliny jadalne.

Dobrze się przyGOTUJ - tego będziesz potrzebować:

Składniki NA DANIE GŁÓWNE (2 porcje)

120g makaronu spaghetti

2 filety anchois

8 czarnych oliwek

2 ząbki czosnku

5 kaparów

1 mała puszka krojonych pomidorów

50 ml oliwy extra virgine

2g suszonego oregano

1/2 pęczka natki pietruszki, sól i pieprz

Składniki na DESER (2 porcje)

200g mielonego twarogu

50g mascarpone

6g mielonej kawy

30g gorzkiej czekolady

6 biszkoptów savoiardi

50g cukru pudru

10g kakao

Przyrządy i akcesoria kuchenne

Już dziś sprawdź, czy masz to w swojej kuchni:

szeroka patelnia o grubym dnie

garnek około 2l

szpatułka i szczypce do makaronu

sito do makaronu

duża miska

rózga do mieszania

1 większa lub 2 mniejsze kokilki na deser (może być też wysoka szklanka, miseczka itp.)

miska, miseczki, talerze, łyżeczki

PrzyGOTOWANY na kulinarną przygodę?

Do zobaczenia 28 września w Twojej mistrzowskiej kuchni!