28 września dla użytkowników MultiLife odbyły się warsztaty online na żywo z mistrzem kuchni ze studia kulinarnego CookUp.
Teraz możesz obejrzeć zapis z tego wydarzenia i zasmakować w profesjonalnym gotowaniu, kiedy tylko masz na to ochotę.
Zaskocz bliskich kolacją na prawdziwie mistrzowskim poziomie!
W menu:
aromatyczna pasta a'la puttanesca
z dużą ilością pomidorów, oliwkami, kaparami i anchois,
kremowe tiramisu
aromatyzowane kawą z kawałkami gorzkiej czekolady, mascarpone i biszkoptami według mistrzowskiego przepisu.
Na przystawkę kilka słów o Mistrzu
Gospodarzem warsztatów będzie charyzmatyczny mistrz kuchni Michał Kępiński, który doświadczenie zdobywał m.in. w prestiżowych restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin (Koks na Wyspach Owczych, Maaemo w Oslo). Jako miłośnik i wybitny znawca procesu fermentacji, od kilku lat wydaje kolacje degustacyjne na Łotwie, których tematem jest właśnie fermentacja i dzikie rośliny jadalne.
Dobrze się przyGOTUJ - tego będziesz potrzebować:
Składniki NA DANIE GŁÓWNE (2 porcje)
120g makaronu spaghetti
2 filety anchois
8 czarnych oliwek
2 ząbki czosnku
5 kaparów
1 mała puszka krojonych pomidorów
50 ml oliwy extra virgine
2g suszonego oregano
1/2 pęczka natki pietruszki, sól i pieprz
Składniki na DESER (2 porcje)
200g mielonego twarogu
50g mascarpone
6g mielonej kawy
30g gorzkiej czekolady
6 biszkoptów savoiardi
50g cukru pudru
10g kakao
Przyrządy i akcesoria kuchenne
Już dziś sprawdź, czy masz to w swojej kuchni:
szeroka patelnia o grubym dnie
garnek około 2l
szpatułka i szczypce do makaronu
sito do makaronu
duża miska
rózga do mieszania
1 większa lub 2 mniejsze kokilki na deser (może być też wysoka szklanka, miseczka itp.)
miska, miseczki, talerze, łyżeczki