28 września dla użytkowników MultiLife odbyły się warsztaty online na żywo z mistrzem kuchni ze studia kulinarnego CookUp.

Teraz możesz obejrzeć zapis z tego wydarzenia i zasmakować w profesjonalnym gotowaniu, kiedy tylko masz na to ochotę.

Zaskocz bliskich kolacją na prawdziwie mistrzowskim poziomie!

 

W menu:

aromatyczna pasta a'la puttanesca

z dużą ilością pomidorów, oliwkami, kaparami i anchois,

kremowe tiramisu

aromatyzowane kawą z kawałkami gorzkiej czekolady, mascarpone i biszkoptami według mistrzowskiego przepisu.

Na przystawkę kilka słów o Mistrzu

Gospodarzem warsztatów będzie charyzmatyczny mistrz kuchni Michał Kępiński, który doświadczenie zdobywał m.in. w prestiżowych restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin (Koks na Wyspach Owczych, Maaemo w Oslo). Jako miłośnik i wybitny znawca procesu fermentacji, od kilku lat wydaje kolacje degustacyjne na Łotwie, których tematem jest właśnie fermentacja i dzikie rośliny jadalne.

Dobrze się przyGOTUJ - tego będziesz potrzebować:

Składniki NA DANIE GŁÓWNE (2 porcje)

120g makaronu spaghetti

2 filety anchois

8 czarnych oliwek

2 ząbki czosnku

5 kaparów

1 mała puszka krojonych pomidorów

50 ml oliwy extra virgine

2g suszonego oregano

1/2 pęczka natki pietruszki, sól i pieprz

Składniki na DESER (2 porcje)

200g mielonego twarogu

50g mascarpone

6g mielonej kawy

30g gorzkiej czekolady

6 biszkoptów savoiardi

50g cukru pudru

10g kakao

Przyrządy i akcesoria kuchenne

Już dziś sprawdź, czy masz to w swojej kuchni:

szeroka patelnia o grubym dnie

garnek około 2l

szpatułka i szczypce do makaronu

sito do makaronu

duża miska

rózga do mieszania

1 większa lub 2 mniejsze kokilki na deser (może być też wysoka szklanka, miseczka itp.)

miska, miseczki, talerze, łyżeczki

Już dziś obudź w sobie apetyt
na prawdziwą kulinarną przygodę.

Smacznego!